Bij intensief rolstoelgebruik (dagelijks, langdurig of permanent), is het belangrijk dat de rolstoel goed aansluit op uw lichaam.

Mobiliteit & Sport stemt de hulpmiddelen die zij leveren af op het gebruik, specifieke eisen en behoeften van de individuele gebruiker. Hieronder wordt in het kort omschreven hoe wij te werk gaan.

Tijdens Een gesprek met u bespreken we wat uw wensen zijn. Daarna gaan we kijken welke rolstoel het beste bij u past met het oog op: het gebruik, het functioneren, beperkingen, mobiliteit, zitten, design en persoonlijke voorkeuren.

De keuze bestaat uit vastframe rolstoelen en vouwframe rolstoelen in lichtgewicht en Ultra-lichtgewicht uitvoering.

Nadat we weten wat uw specifieke wensen en eisen zijn en een keuze is gemaakt voor het type rolstoel gaan we de benodigde maten opnemen. Zoals zitbreedte, zitdiepte, zithoogte, beenlengte, rughoogte etc., Deze meetgegevens zorgen ervoor dat u in een optimale zithouding in uw nieuwe rolstoel zit.

Elke rolstoel die we laten bouwen is uniek. Het is immers jouw stoel naar jouw lichaamsafmetingen, functionele mogelijkheden en persoonlijke wensen en eisen.

Vanuit de opgenomen maten, eisen en wensen wordt een pasformulier gemaakt. Daarop wordt een offerte gebaseerd. Bij het akkoord geven van de offerte worden de pasgegevens naar onze leverancier gestuurd. Zij controleren nogmaals of alle gegevens ingevuld zijn, hierna kan de productie gestart worden.

Wanneer de rolstoel gereed is, maken wij een afspraak met u om de stoel te komen leveren en een afpassing te doen. Hierbij worden de bekleding en voetensteun afgesteld en wordt de gehele stoel nogmaals nagelopen op juiste afstelling.

Mobiliteit & Sport komt bij u thuis, op uw werk of op uw sportvereniging. Ook is het mogelijk om bij onze leverancier in het experience center uw toekomstige nieuwe rolstoel al te proberen.


Wilt u een passing aanvragen? Mail naar info@mobiliteitensport.nl